Ако инвестираш време в страницата си, пускаш реклами, но не правиш продажби от Фейсбук дейностите си, то тази статия е написана за теб.

1: Опитваш се да продаваш агресивно, на хора, които не са чували за теб.

Ако непрекъснато популяризираш продуктите си или услугите си и никога не създаваш и споделяш полезно съдържание с цел изграждане на връзка, твоята аудитория вероятно не те познава, или няма достатъчно доверие, за да си купи от теб.

Моят съвет? Опитай се да разпределиш промоционалните или продажбените си постове, така че не само да рекламираш през цялото време.

2: Забравяш да продаваш продуктите или услугите си

Е, естествено, че ако не кажеш на хората какво могат да си купят от теб, няма как да имаш продажби. И все пак, ще се изненадаш колко често виждам Фейсбук страници, които никога не слагат призив към действие в постовете си и не продават!

Трябва да постигнеш баланс между промоционално съдържание и другото си съдържание. Само въпрос на време да намериш това, което работи най-добре за твоята аудитория.

3: Сайта ти е бавен, не оптимизиран за телефон или изобщо не съществува.

Почти всеки, който използва Фейсбук или Инстаграм, ще бъде на мобилния си телефон. Това означава, че когато човек кликне на твоя сайт, той трябва да се зарежда бързо и да работи добре на мобилен телефон. Ако трябва да зоом-ват само, за да кликнат върху определени бутони, повечето хора няма да го направят. Ако се зарежда твърде бавно, те просто ще излязат от него.

Трябва ли ти сайт, за да продаваш чрез Фейсбук?

Не. Но над 80% от инструментите за оптимизиране на продажбите във Фейсбук са свързани с имането на сайт. Ако продуктът ти е добър, можеш и да си продаваш с буустване на постове до едно време, но дори и да имаш успех, цената за привличане на нов клиент, ще е значително по-висока.

4: Фокусираш се върху количеството, вместо върху качеството.

Ако споделяш съдържание, само за да достигнеш целта си за определен брой публикации на ден или седмица, а не защото всъщност имаш нещо изключително ценно за споделяне, ще откриеш, че ангажираността на страницата ти пада много. Това сигнализира на Фейсбук (и на Инстаграм), че хората не се интересуват от съдържанието ти, което означава, че бъдещото ти съдържание ще достигне по-малко хора. Така че, вместо да се опитваш да изсмучеш от пръстите си 3 публикации на ден, публикувай по-малко, но по-висококачествени публикации.

(Научи Как да увеличиш ангажираността на Фейсбук страницата си от тук.)

5: Твоите последователи не са правилните хора.

Ако твоите последователи не са потенциални клиенти, тогава няма никакво значение какво публикуваш. Как се случва така, че хора, които не са ни потенциални клиенти ни следват? Например, ако в началото, когато е създадена страницата си поканила близки и приятелки да я харесат или пък си организирала игри с безплатни награди. Виждам много с хора, които са използвали подаръци и игри като тактика, за да привлекат повече последователи и е твърде вероятно хората да ви следват именно заради безплатните неща. Няма как да правиш продажби от Фейсбук, ако публикациите и рекламите ти достигат само хора, които не са потенциални клиенти.

Ако искаш да се научиш как да използваш Фейсбук, за да достигаш до нови клиенти, да увеличиш продажбите и да намалиш разходите си включи се в Бизнес Академия по Женски. От 10 Юни започваме Фейсбук предизвикателство и ще се радвам да се включиш. Включи се от тук: https://bit.ly/2I5Zkp3